Temat: [Mondeo 2000-2007] Podgrzewanie siedzeń
View Single Post
Stary 13-08-2010, 08:46   #202
RECONDO
ford::expert

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: [MK3] Podgrzewanie siedzeń

Więc tak, jak się pomylę to niech ktoś poprawi. Jedyne osoby do których mam 1000%we zaufanie to Docento i Felicjan-f1 więc warto zapytać w/w, w swoim złomie mam instalkę wpiętą "po staremu" mimo że działa "po nowemu". Jak ktoś zrozumiał to OK, jeżeli nie, to trudno. To co masz: GN/YE i GN/BK połączyć razem (wchodzą w nowy pin jako OG/YE i GN/YE); BU i BU/RD podłączyć razem (wchodzą w nowy pin jako BU); BK, wszystkie razem, wchodzą do nowego jako BK; w nowym WH/GN wychodzi do foteli, jeden przewód steruje kompletami obu mat. To chyba wszystko. Zaznaczam że jest podpowiedź n/t jak podłączyć maty po fl do instalki przed fl, bez zbędnych przeróbek, wiem że na forum są twardziele co chcą mieć jak fabryka - powodzenia - wykonalne ale zbędny trud, zabawę z dokładką mat "zaliczyłem" dzięki Docento i na moje pytania typu "czy warto zrobić jak fabryczka" padała odpowiedź "po co?". Wykonałem w/g wskazówek Jarek i sprzęt śmiga aż miło. Podany wyżej schemat podłączenia może mieć błędy, dopiero się uczę na stare lata czytania schematów a wskazówki Docenta uleciały z głowy i papierów.