Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 13-08-2010, 22:52   #187
boro2511
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo Kombi MK3
Silnik: TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Cytat:
Napisał ace2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tzn. ze nie umiesz auta w zimie prowadzic. Ja wogole nie odsniezam podjazdu i wokol domu i jezdze w kopnym sniegu. W zeszlym rku zdaly egzamin rewelacyjnie i zdeklasowaly beznadziejne Klebery.
Byłeś w sumie dla kolegi brutalnie bezlitosny, ale trudno się z tobą nie zgodzić...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Do Mondeo srednio sie nadaja gdyz sa kierunkowe a te auto preferuje jednak asymetryczne. Na GY tych jezdzi Ciikiem moj ojciec i faktycznie jest zadowolony zwlasza gdy nie ma sniegu i jezdzi sie po suchym. Sa dosc ciche.
Tu już bym z tobą troszkę polemizował. Na lato asymetryczne koniecznie a i owszem. Zimówki rządzą się jednak innymi prawami-kierunkowe są raczej w przewadze. Pozatym ponoć ze względu na swoją budowę bieżnika lepiej "wgryzają" się w śnieg (UG7). Nie zmienia to faktu,że zdecydowałem się na nokiany bo po pierwsze bardziej mi się podobały a po drugie różnica w cenie z GY była około 30pln/sztuka...
pzdr

Ostatnio edytowane przez boro2511 ; 13-08-2010 o 22:55
boro2511 jest offline   Odpowiedź z Cytatem