View Single Post
Stary 14-08-2010, 14:07   #23
davidcie
ford::average

Imię: Dawid
Model: Mondeo Mk2
Silnik: 1.8 TD ENDURA-DE
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Silniczek od wspomagania wolnych obrotów. TD

Cytat:
Napisał dempsej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najprościej do sprawdzenia otwórz maskę, odpal silnik podejdź do pompy wtryskowej i pociągnij za linkę gazu (przyśpieszenia) i obserwuj zachowanie się drugiej linki na pompie powinna się ruszać sterowana jest właśnie silniczkiem pod aku.
A ja pozwolę sobie podpiąć się pod ten temat bo poprzedni jakoś nie wzbudził większego odzewu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Otóż mój silniczek wydaje się działać odwrotnie niż moim zdaniem powiniem. Czai się pod maską póki nie dodam gazu - dopiero wtedy pociąga za linkę tak, że kiedy puszczę pedał obroty spadają skokowo - do ok. 1200, sekundę później 1000, sekundę dalej standard 900. Bawiąc się gazem pod maską widać wyraźnie, że to nie linka od gazu się przycina w pancerzu czy na teleskopie, ale silniczek wolnych obrotów szaleje.

Termostat chyba działa prawidłowo (temp. dochodzi do ok. 45%), więc co to może u licha być? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Silniczek regenerowałem niedawno, czy można tam odwrotnie jakiś kabelek podłączyć?
davidcie jest offline   Odpowiedź z Cytatem