View Single Post
Stary 15-08-2010, 20:44   #8
lukaszek2603
ford::average

Imię: Łukasz
Model: Ford Mondeo ST200
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1999
Domyślnie

czemu wyskoczyłem z takim tematem?we wrzesniu miałem robic duzy przeglad mam budzetu ok 7tys. od jakiegos czasu miałem problem z silnikiem ale tylko w mocne upalne dni. zaden z mechaników nie potrafił mi pomoc bo zazwyczaj jak podjezdzałem było ok. natomiast w jednym z warsztatów ponoc znalezili uszkodzenie głowicy, jakies pekniecie. choc dziwi mnie to bo cały czas jak nie ma max upałów to smiga dobrze jak przekroczy temp powietrza 30 stopni przestaja pracowac 2 tłoki te od strony filtra powietrza. mysle, ze to moze byc z tym własnie zwiazane. nie wiem czy jest sens naprawiac ten silnik, wiec pomyslałem o wymianie silnika, a jesli juz to na cos mocniejszego,ale to chyba faktycznie gra nie warta swieczki. za duzo elementów wymaga wymiany poza samym silnikiem. a czy swap na taki sam silnik jak mam to równiez duzy problem?raczej nie-tak mysle, wiec sie na tym zastanowie.nie chce sie pozbywac mojej budy bo bardzo o nia dbami szkoda mi sprzedawac mojego mondka.

1 olek oczywiscie jezdziłem juz fordowska V-ka i z zetecem nawet 2 litrowym nie ma porównania, poza osiagami ma nieprównywalnie lepszy dzwiekGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 15-08-2010 o 20:45 Powód: Regulamin §21
lukaszek2603 jest offline   Odpowiedź z Cytatem