Temat: [Mondeo 2000-2007] Zablokowany kluczyk w stacyjce
View Single Post
Stary 15-08-2010, 22:42   #6
mascom
ford::advanced

Model: Mondeo MK4
Silnik: 1999 Pb
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Zablokowany kluczyk w stacyjce

Cytat:
Napisał gulaszor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale to wasze forum beznadziejne, tak myślałem że przez cały łikend żadna osoba mi nie udzieli odpowiedzi bo przecież nikt z was zapewne nie wie jak rozkręcić stacyjkę, jak wymienić jej wkład ewentualnie jak sprawdzić czy mechanizm blokowania kierownicy działa prawidłowo i czy ta usterka to wina pierwszego czy drugiego... Jestem tu od 2008 roku a praktycznie nie zaglądam właśnie z tego powodu... Ehhh możecie moderatorzy się wyżyć i temat skasować a mnie zbanować bo i tak nigdy już nie skorzystam a na 100% nikomu tu nie pomogę.. Pozdrawiam
No to jak to forum takie beznadziejne to po co "kolega" zadaje pytanie na nim? Nie lepiej podjechać do ASO? Tam pewnie będą umieli pomóc.

Nie wiem dokładnie jak w mk3 ale w fordowskich wynalazkach należy zdemontować osłonę stacyjki (plastiki), tak by dostać się do gołej kolumny kierowniczej z wkładem stacyjki. Do stacyjki wkłada się klucz i chyba przekręca jednoczesnie wciskając taki bolec metalowy wystający z metalu obudowy wkładu. Jak wszystko się uda to po pociągnięciu całości do siebie wkład powinnien zostać w ręce.
mascom jest offline   Odpowiedź z Cytatem