Cytat:
|
Ale to wasze forum beznadziejne, tak myślałem że przez cały łikend żadna osoba mi nie udzieli odpowiedzi bo przecież nikt z was zapewne nie wie jak rozkręcić stacyjkę, jak wymienić jej wkład ewentualnie jak sprawdzić czy mechanizm blokowania kierownicy działa prawidłowo i czy ta usterka to wina pierwszego czy drugiego... Jestem tu od 2008 roku a praktycznie nie zaglądam właśnie z tego powodu... Ehhh możecie moderatorzy się wyżyć i temat skasować a mnie zbanować bo i tak nigdy już nie skorzystam a na 100% nikomu tu nie pomogę.. Pozdrawiam
|
No to jak to forum takie beznadziejne to po co "kolega" zadaje pytanie na nim? Nie lepiej podjechać do ASO? Tam pewnie będą umieli pomóc.
Nie wiem dokładnie jak w mk3 ale w fordowskich wynalazkach należy zdemontować osłonę stacyjki (plastiki), tak by dostać się do gołej kolumny kierowniczej z wkładem stacyjki. Do stacyjki wkłada się klucz i chyba przekręca jednoczesnie wciskając taki bolec metalowy wystający z metalu obudowy wkładu. Jak wszystko się uda to po pociągnięciu całości do siebie wkład powinnien zostać w ręce.