View Single Post
Stary 16-08-2010, 12:39   #7
Golm
ford::beginner

Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0L Duratorq-TDCi (136PS) - DW10
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Nierówna praca i drgania zimnego silnika 2.0 TDCI

Cytat:
Napisał ...Święty... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W momencie "telepania" gdy jest zimny silnik słyszysz jakieś dźwięki (takie metaliczne terkotanie)?
Dodanie gazu lub wciśnięcie sprzęgła uspokaja telepawki silnika?
Nie słyszałem żadnych takich dźwięków, ale "przyłożę" się następnym razem bardziej do słuchania i dam znać.

Tak, dodanie gazu "tłumi" te drgania, tak mi się przynajmniej wydaje.

Dla uściślenia, te drgania nie są jakieś straszne. Są delikatne i pierwszy raz je odczułem dopiero właśnie przy podpięciu do komputera, gdy stał na postoju i pracował na wolnych obrotach. Wcześniej po prostu odpalałem i ruszałemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może jestem przewrażliwiony, ale wolę dmuchać na zimne...

Auto kupiłem ok. miesiąca temu. Jeszcze przez zakupem byłem na stacji diagnostycznej i zawieszenie oraz cały stan techniczny ocenił diagnosta na bardzo dobry. Przy okazji podpięli go pod komputer i też nic nie wykazał. Potem zrobiłem ok. 1.5 tysiąca km po trasie i jeszcze raz podpiąłem pod kompa u kumpla. Też nie wyskoczyły żadne błędy.
Przekładnia: 6-bieg. przekł. ręczn. - MMT6; Norma emisji spalin: 2000 EEC (EEC 7); Klimatyzacja: Klim. dwustref. z aut. kontr. temp. Obszar: (+)"F"; Lakier: Magnum Grey Metalik; Materiał we wnętrzu: Linea/Kent
Golm jest offline   Odpowiedź z Cytatem