View Single Post
Stary 16-08-2010, 16:04   #1
reefu
ford::amateur

Model: Mondeo mk3
Silnik: TDDi
Rocznik: 2002
Domyślnie TDDi, szarpanie samochodu, gaśnięcie, samochód nie odpala- czujnik kąta wtrysku.

Witam serdecznie,

Drodzy koledzy, piszę na forum bo nie wiem co mam robić.
Objawy jakie mój Mundek miał jakiś tydzień temu były nastepujące:
po rozgrzaniu samochodu, szarpanie przy obrotach wyższych niż 2000 (na zimno wszystko ok). Z czasem jazdy szarpanie narastało, samochód tracił moc aż zatrzymał się całkowicie i odpalić nie chciał (przejechane około 4 km). Po odczekaniu 10 minut samochód normalnie odpalił i cała historia się powtarzała. żadne kontrolki się nie zapalały.. Pojechałem do mechanika, podłączył pod komputer, wykryło błąd. Diagnoza mechanika "uszkodzony czujnik kąta wtrysku"? Do zapłaty razem z robocizną jedyne 1000zł... Kazałem mu skasować błędy, ale nic nie wymieniać.. Samochód śmiga aż milo, przejechałem około 600km i nic się nie dzieje.

Czy Drodzy koledzy orientują się co może być faktyczną przyczyną tej usterki? Od innego mechanika dowiedziałem się ze samego czujnika się nie wymienia, trzeba całą pompę... Może to jakiś błąd komputera (przez upały coś mu się przestawiło? Tak miałem z silnikiem krokowym w Nubirze..)
Proszę o pomoc, z góry dziękuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam!

Ostatnio edytowane przez reefu ; 16-08-2010 o 16:19
reefu jest offline   Odpowiedź z Cytatem