Witam po urlopowej przerwie.
Auto niestety (chyba) jeszcze nie do końca sprawne.
Przed dziesięcioma dniami byłem u innego mechanika - sprawdził wtryski na specjalistycznej maszynce - dobraliśmy z całości komplet jako-takich.
Przy czym wszystko przy moim mocnym uporze i mocno zirytowanym właścicielu (bo to najlepiej wysłać komplet do regeneracji, miast bawić się w czyszczenie, wymianę itd.,itp.)
W końcu po ponownym podpięciu do komputera tradycyjnie poprawa znikoma bądź żadna (na moje skromne oko), ALE ...
chyba to samo już widząc mechanicy zaczęli się wsłuchiwać w kolektor spalin chyba i padła diagnoza: nieszczelna głowica.
A głowica nie była sprawdzana, jako, że pan od którego ją kupiłem gwarantował sprawność, twierdząc, że silnik dopiero co wyjęty z jeżdżącego auta.
Tak więc głowica do planowania, sprawdzenia itd. - faktycznie okazało się, że trzeba było poprawiać.
Teraz po założeniu zregenerowanej nie słychać już tego charakterystycznego klekotania i silnik chodzi (na moje oko dość poprawnie). Kolega mechanik jednak powiedział, że chyba jeszcze któraś końcówka szwankuje bo praca nie jest idealna.
Mam więc jeszcze pytanie, czy ktoś mógłby mi polecić dobrego-uczciwego-rzetelnego mechanika (napisałem tak, że łatwiej chyba podać szóstkę na najbliższego totka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)?
Takiego, który ma jako-takie pojęcie o tych focusach, ich wtryskach i będzie potrafił stwierdzić jednoznacznie: dobrze czy źle.
Wiem, że to dużo ale może akurat choć namiastkę takiej osoby da się namierzyć.
Dodatkowy warunek to okolice Zgorzelca
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chodzi o to, żeby ewentualnie nie nadwyrężać silnika długim dojazdem.
Ostatecznie mogę jechać do poprzednich miejsc ale tam mają już serdecznie dosyć tego samochodu i wolałbym to zrobić w ostateczności.