Temat: [Mondeo 2007-2014] 1,8 TDCI czy 2,0 benzyna - Decyzja
View Single Post
Stary 19-08-2010, 11:22   #1
Hep
ford::beginner

Model: Mondeo IV
Silnik: 1,8 TDCi 125KM
Rocznik: 2010
Domyślnie 1,8 TDCI czy 2,0 benzyna - Decyzja

Witam

Prosba o rade szanownych forumowiczów, tym razem na tym forum. W chwili obecnej uzytkuje MKIII 2.0 TDDi. Rodzina cztero-osobowa. Styl jazdy spokojny. Na trasie średnie predkości 110 - 130 km/h. Przymierzam sie do zakupu nowego MK4. Autko bedzie wykorzystywane 95% po miescie ( krótkie odcinki, korki światła). Do pracy w jedną strone 10km

Ostatnie tygodnie poświeciłem wizytom w salonach Forda, czytanie forum itd. Czas na podjęcie ostatecznej decyzji.

Mam wynegocjowane dwa modele:

1. MKIV po FL 2.0 benzyna Trend + gold x (metalik, alarm). Cena około 73k-75k. Samochód na zamówienie

2. MKIV 1,8 125 KM TDCI Ambiente + silver x (metalik alarm). Cena około 73k-75k. Samochód dostępny od ręki.

Mimo mojego stylu jazdy, w większości po mieście, kusi mnie ten disel. Ostatnie modele bez DPFa. Jeszcze miesiąc temy musiałbym dopłacać do disla około 5k. Co zwróciło by mi sie po 2 latach.

W przypadku disla jaka skrzynia 5 czy 6 biegów?

Jak czytam fora to ciężko coś wybrać, każdy swoje chwali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Decyzje musze podjąć do końca Sierpnia.

Proszę o obiektywne rady użytkowników 2.0 benz i 1,8 TDCi, szczególnie tych co śmigają głównie po mieście.

Dzieki za odpowiedzi
Hep
Hep jest offline