Cytat:
|
Zgrzewke zimnego browca temu, kto pomoże mi rozszyfrowaćskąd dochodzi to budzenie.
No niestety, po wielkich straniach niestety nie udało wyeliminować się budzenia dobiegającego prawdopodobnie z przodu.
Opony odpadaja, wyważone dwa razy w różnych zakładach dla pewności, i nic. Baa, nawet zmieniłem dwie opony też nic, Mechanior twierdził ze to łozysko z tyłu, wymienione, bez rezultatu, to kupiłem drugie też wymienił.. nadal problem. Kierownica nie drży, więc chyba zbieżnośc jest Ok/ale nie sprawdzałem/
To "budzenie" jest niezależne od silnika, czy to na luzie czy na zgaszonym występuje w przedziale 60-100km/h, a powyżej zanika. Możan by z tym jeżdzic, ale częstotliwość dzwiekowa, doprowadza mnie do "szewskiej pasji" Ten dzwięk jest niejednostajny, tylko jakby falowy, równomierny. Jeśli nie koła to czyżby łozyska? A jesli by jednak one, to dlaczego w takim przedziale prędkości, i dzwięk falowany ?
Andy
|
Ja polecam zrobić taki test: na niezawysokich obrotach (żeby było coś słychać oprócz silnika) i przy prędkości przy której występuje ten hałas , spróbuj skręcać raz w lewo raz w prawo, tzn. jechać przez kilka sekund ze skręconą kierownicą (w lewo lub w prawo) i jeśli ten hałas będzie się w czasie skrętów (obojetnie czy w lewo czy w prawo) nasilał to obstawiałbym przednie łożyska. Jeszcze pytanie czy miałeś z przodu wymieniane kiedykolwiek łozyska i jaki masz przebieg??
Druga opcja źródła hałasu jest związana bodajże z intercoolerem, pod nim są jakieś gumy które coś amortyzują i jak się zużyją to metal uderza o metal i stąd ten hałas też moze powstać. Było to na forum opisywane tylko musisz poszukać. Ale najpierw sprawdź przednie łożyska tak jak opisałem powyżej.
Powodzenia!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.