Cytat:
|
Witam! panowie narazie piszę tylko tak gościnnie na Waszym forum ?konkretnie potrzebuję informacji na temat Mk-4 z silnikiem 1,8 tdci 125km -co go boli .Dodam że jeżdżę focusem Mk-1 z 2003r 1,8 tdci 100km i mam go serdecznie dość !!!! Czy w Mk-4 to ta sama jednostka napędowa co obecnie w Moim ? z góry dzieki pozdro
|
Przepraszam ale naraże uzytkownikom diesla . Nie kupuj poprostu Mondziaka z silnikiem diesla.
Do mojego mechanika przyjeżdzają bardzo czesto użytkownicy fordów z silnikami diesla , również ci z MK4 narzekaja tu się pali sprężynka , tu samochód nie ciągnie , tam nie ma dołu , tamten zamula itp itd .
Przykre ale prawdziwe . Owszem sam kiedyś przymierzałem się do kupna diesla ale mało jezdżę i te problemy z tymi silnikami przewazyły na korzyść benzyny. W sumie w życiu nie miałem diesla
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Jeżdzę ostatnik Mercedesem E320 Cdi to ma kopa ale jedno ten filtr cząstek stałych sie często tam zapala i kasowac trza błedy i pojechać gdzieś dalej aby wypalic to i owo . Zresztą piszą o tym w Auto Swiecie(19.07.2010) . Filtry DPF i FAP niszczą silniki diesla !!!
zastanów się wiec nad kupnem diesla