Odp: Wymiana/Regeneracja DPF
Co do Forda w Warszawie. Pani z Wawy jest bardzo miła (może to Grażyna Meszka:-) ), ale musisz nieźle naciskać, bo Pani powiem A i koniec. Nie ma dyskusji, taka jest ich dezycja, opnia i jedynie Sąd Konsumencji Ci pozostanie. Ford niestety nie dba o klienta i nie wychodzi do niego - to smutne w dzisiejszych czasach. Trochę z nimi walczyłem/próbowałem...
To, że filtra według ETIsu należy wymienić przy 120kkm, to nie oznacza, że jak tego nie zrobiłeś, to nagle padł. Zwłaszcza, że coś grzebali. Ja bym się tego trzymał i nie popuszczał. Jak grzebali i padło, to niech teraz powiedzą co. No chyba, że się faktycznie zapchał - taki zbieg okoliczności. Może być też tak, że wszucili Ci nowego softa...a on jest bardziej wrażliwy i stwierdził filtr do wymiany - takie, ulepszenie :-)
Jak już nic nie wskursz, to poprostu wytnij dziada i już :-) W Krakowie robi to V-Tech.
Pewnie nie pomogłem, ale powodzenie życzę!!!...z Fordem...:-/
BTW. Możesz mi podesłać ten kontakt do gościa na Europe? Chciałbym o czym z nim pogadać...:-D