View Single Post
Stary 27-08-2010, 20:35   #66
ahinsa81
ford::beginner

Imię: Adam
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Focus Mk1 . Zawór EGR - jakie są objawy uszkodzonego ?

Witam wszystkich,

jestem tu nowy i dopiero zaczynam moją przygodę z Foczką.
kupiłem FF I 2003 r., 1.8 TDCI i mam podobny problem. na komputerze pokazał się błąd związany z zaworem EDR (numeru nie pamiętam) ale objawy mam podobne jak większość tu opisanych. póki co przewód mam zatkany ale to i tak chyba na dłuższą metę nie pomaga ponieważ i tak czasem mi gaśnie podczas jazdy, szczególnie na niskich obrotach i strasznie mułowaty jest czasem. dodatkowo (nie wiem czy to wina EDR) ale mam problemy z jego odpaleniem. np. dziś, rano zapalił bez problemu a wyskoczyliśmy do banku załatwić sprawy, wracam i klops Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pochodziliśmy jeszcze trochę po mieście, wracamy i zapalił od razu za pierwszym razem. planuję dać go do czyszczenia bo to nie jest normalne. wszystko zaczęło się jak stał w warsztacie (wymieniałem rozrząd i filtry oraz olej) i był już na rezerwie i któryś z mechaników pojechał zatankować. pewnie już gdzieś na górce jakieś syfy załapał z dna.

tylko tak się zastanawiam i tu proszę Was o pomoc. czy to że mam problemy z odpaleniem go to też jest wina EDR? wow, ale się rozpiasałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam
ahinsa81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem