no u mnie dziś nastała cisza... może nie całkowita ale furkoczącego paska i stukającego napinacza nie słychać. Nowe sprzęgło: znalazłem MagnetMarelli (choć w pudełku ZEN made in Brasil) za 150 zł. Altek wyjęty górą (zdjęta osłona termiczna turbiny, wzmocnienie mcphersona i wypięte mocowanie filtra paliwa - dobrze odkręcić jeszcze na zamontowanym altku tą plastikową tubę-kierownicę powietrza, łatwiej będzie go wyjąć). Czas operacji 15 minut. Potem odkręcenie starego kółka (klucz udarowy, ew. mając odsadzony oczkowy do nakrętki można wirnik przytrzymać imbusem), ostrożne obcięcie kołnierza na obudowie alternatora i oszlifowanie oraz montaż sprzęgła - kolejne 15 minut. Wrzucić altek - 15 minut. Po odpaleniu można się juz cieszyć błogą ciszą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chyba, że tak jak u mnie rozrząd się odezwie (240kkm przebiegu)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wcześniej po prostu nie było go słychać w tym hałasie napinacza..... teraz szukam postów o rozrządzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam eksperymentujących!