Słyszałem ale nie zagłębiałem sie w temat bo nie potrzebuje nadzwyczajnego oleju do tak starego samochodu
Cytat:
|
Wiesz olej kujawski ma lepsze tbn od tego castrola
|
Przestan juz z tym kujawskim, jestes jego dystrybutorem ze tak zachwalasz?
Cytat:
|
zobacz jakie ma właściwości np motul i ten co ja zalałem,praktycznie takie same a jest tańszy dużo ale cięzko dostepny
|
Stawac na głowie zeby dostac cos co jest ponad standard, dla mnie bez sensu
Cytat:
|
już nie wspomnę że spełnia też klasę a1 jaka jest do forda i dodatkow a5 jak wiesz co to jest.
|
moze nie do konca ale wystarczy ze poszukam w internecie i będe wiedział więcej od Ciebie
Napisałem ze ja tyle na tym oleju przejechałem, a czy to duzo to zalezy jak dla kogo, dla starszego pana co jezdzi autem tylko do koscioła w niedziele to napewno nie lada wyczyn
Cytat:
|
daj spokój zrobisz 150-200tys to możesz się chwalić i jak rozbierzesz silnik to zobaczysz jaki czysty po castrolu
|
tyle napeno juz tym samochodem nie pojeżdze a rozbierac go tez nie zamierzam, a z drugiej strony to nie wiadomo czym zalewali go poprzedni właściciele, więc jak wleje mu super olej z wysokimi własciwosciami myjącymi to moze mi wymyc ciut za duzo i zacznie kapac tu i ówdzie
Cytat:
|
zastanawiałem sie nad quaker state ale poczytałem,popytałem podzwoniłem i to już nie ten sam olej co kiedyś z ropy pensywańskiej, a jak napisałem do firmy która ten olej rozprowadza w polsce o karte charakterystyki to żadnych rewelacju powiedział bym wręcz słabe ( mowa o tym do forda Quaker De Luxe Synthetic 5W-30 )
|
chłopie, ten co masz teraz zalany to juz przesada do tak starego auta, jak był produkowany to takich olejów nawet nie było