Cytat:
|
Błedy P2336 doP2339 to błędy związane z tzw. zgubieniem kodu czyli ewidendtnie coś z wtryskami. Być może jakaś "naciągana" regeneracja. Ponieważ błąd dotyczący poszczególnych wtrysków i każdy z wtrysków ma na końcu inny numer tego błędu ( 6, 7, 8, 9 ) więc niech zamienią wtryski miejscami. Jeśli numer błędu zmieni się np, na P2338 to znaczy, że problem "poszedł" za wtryskiem. Jeśli znów będzie P2337 to znaczy, że błąd nie jest związany z samym wtryskiwaczem. Może np. problem z połączeniem elektrycznym danego wtrysku.
|
Wtryski są jak nowe, ze starego wtryskiwacza została tylko obudowa. Na wtryskach są naniesione nowe kody no i jest rok lub 50k mil gwarancji. Z tego co wiem nie da się kupić "nowych" i nawet Ford sprzedaje regenerowane tyle ze są jak nowe - tak powiedzieli mi w serwisie.
Dziś byłem podmieniać wtryskiwacze jak poradziłeś:
podmiana wtrysku z cylindra 1 na 2, zakodowanie wtryskiwaczy i dalej P2337.
Przeczytałem gdzieś że po kodowania auto ma samodiagnostykę i jak coś jest nie tak wywala błąd. Zadzwoniłem do ASO i potwierdzili to że po zakodowania jak nadal wywala P233* to znaczy "brak/zła komunikacja z wtryskiwaczem".
Znajomy mechanik polecił mi dziś że może to komp i trzeba by go wyciągnąć i wysłać na testy.
Czy może lepiej jechać do ASO żeby go podpięli pod IDS/WDS, zakodowali wtryski i ewentualnie wgrali nowy soft?
Wszelkie rady mile widziane.
EDYTA:
Dziś zauważyłem jeszcze że najlepiej przyspiesza w jakimś tam położeniu pedału gazu. Gdy wciśnie się do dech to robi się strasznie mułowaty. Czy może to być wina uszkodzonego pedału??