Cytat:
|
....Ktoś wcześniej napisał, że przyczyną jest np. gwałtowne hamowanie spowodowane nagłą sytuacją drogową. Gdyby tak było, to 100% samochodów miałoby problemy z tarczami hamulcowymi, bo chyba wszyscy z takimi sytuacjami na naszych polskich drogach mają do czynienia...
Na koniec zadam takie pytanie, czy każdy forumowicz jeżdżący Mondeo MKIV ma problemy z tarczami hamulcowymi?
Odpowiadam jako pierwszy, ja nie mam.
|
Zadaj sobie trud i poczytaj moje, jvs czy keisima posty to przy odrobinie uwagi dostrzeżesz, że Twoje domniemania są...mówiąc krótko idiotyczne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie, nie jeżdżę wg opisywanych przez Ciebie reguł. Nie, nie mam zwyczaju gotować tarcz i wjeżdżać w kałuże i mimo Twojego zwątpienia w moje umiejętności uważam, że problem tkwi w samochodzie.
...
Cytat:
|
...
Jeżeli nie ma wad konstrukcyjnych to te trzy rzeczy mi przychodzą na myśl, dziwne tylko że dzieje się to nie od nowości a po osiągnięciu kilkudziesięciu tyś km.
|
Mirku, wskazałeś kilka czynników, które jak mi się wydaje, mogą być znaczące lecz nadal wprost nie wyjaśniają przyczyn. Coraz bardziej skłaniam się do tezy, że do mondziaków, trafiła jakaś partia wadliwych zacisków. Myślę, czy zanim nie zmienię znów tarcz, nie wymienić na nowe właśnie zacisków i płynu...zobaczę jakie to koszty i wówczas się zastanowię czy wymienić tarcze czy zaciski.