no właśnie skąd wiadomo, że akurat Ford ma wąskie kanały? A Fiat czy Citroen jakie ma, szerokie? To Ford ma jakiś specyficzny (inny, niezwykły, oryginalny, nowatorski, cudowny, wymagający, kapryśny, jedyny w świecie) silnik??
niesamowite rzeczy niektórzy tu opowiadają. czy to znaczy, że markowe oleje typu castrol, motul, elf, Lmolly, shell, texsaco, elf, mobil nie płyną, blokują niby wąskie kanały silnika naszych fordów?
ja w tą bajkę nie wierzę. kupuję olej na jaki pozwala instrukcja mojego samochodu czyli ileś tam W 40 czy pięćdziesiąt oraz na jaki mnie stać.
Wiem natomiast jedno, jeżeli kupuję mobila czy schella to faktycznie to nim jest. w bańkach fordFformula natomiast do końca nie wiadomo. do końca też nie można być nawet pewnym klasy lepkościowej tego oleju. niektórzy skarżyli się na klepanie zaworów na zimnym i zwiększony pobór okresie eksploatacji. co było w butelce? ale też nie można w jedną stronę. możliwy jest także zakup markowego w gruncie podrabianego płynu.
wnioski: kupujcie rozsądnie, na żadnym zalecanym w instrukcji krzywda się Wam nie stanie, jest trochę kasy do wyrzucenia-kupcie droższy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale chyba nie warto. lepiej taki po środku i już trzymać się marki.