View Single Post
Stary 09-09-2010, 09:38   #1
pba2
ford::average

Model: Mondeo mk3 kombi
Silnik: tdci 130KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Mondeo tdci 2.0: Zapowierzenie, czy coś innego ???

Witam,
od czerwca jestem posiadaczem mondka tdci (130KM' 2006r., 180kkm).
Przejechałem kilka tys - bez problemów - do czasu gdy wracajac z wakacji zajechałem na stację (Shell) zatankowałem do pełna (miałem jeszcze długą trasę, więc zatankowałem na full po odbeknieciu powietrza).Przed tankowaniem rezerwy jeszcze nie miałem.

Ruszyłem - przejechałem 30-50m i zgasł - myslałem, że pomyliłem biegi - odpalam i nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
próbowałem z godzinę z przerwami, aż do wyładowania aku.
Od czasu do czasu przez chwilę było słychać, że kręci, ale jakby na oparach - ledwie słyszalnie i słabo przez kilka sekund. Wydawał ostry, gryzący zapach.

Po rozładowaniu aku, spróbowałem na kablach - i o dziwo za trzecim razem odpalił - zostawiłem go na 5 minut na jałowym i poleciałem dalej - przez kilka minut na wysokichbiegach jeszcze lekko szarpał , ale potem wszystko wróciło do normy.

Po tygodniu - to samo - raz zgasł na skrzyżowaniu, ale po kilku razach odpalił. Miałem wrażenie , że jest słabszy - szczególnie przy ruszaniu.

Wczoraj zatankowałem - było ok, dziś rano kicha! - odpalił za pierwszym razem, ale musiałem wyjść i po 1-2 sekundach go zgasiłem, ale za drugim razem już nie zapalił - kręci i nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co to moze być (zapowietrzanie - cofanie się paliwa, wtryski, pompa, ??), co i w jakiej kolejności sprawdzać

pozdrawiam
pba

Ostatnio edytowane przez pba2 ; 11-09-2010 o 15:37
pba2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem