Cytat:
|
Tylko sprawdzony i prawdziwy mechanik który zjadł na tym zęby) z wds lub ids powinien brać się za Fordy z ( common rail )
|
Święte słowa...
Ale po kolei.
Wczoraj podjechałem do Forda co by zorientować się ile co kosztuje.. Urodziwa pani z Serwisu poinformowała że podstawowa diagnostyka to kwota około, przy dzisiejszym kursie, 380zł. Cóż... Nic innego nie pozostało i tak oto umówiłem się na dziś.
Rano zostawiłem autko a pani powiedziała że po diagnostyce zadzwoni, przekazać co i jak z moim Mondkiem.
Telefon koło 11:00 - dowiedziałem się że zdiagnozowali że wtryskiwacz na drugim cylindrze jest zepsuty (P2337) i że trzeba wymienić wtrysk za jedyne ~2120zł
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiedziałem ze wszystkie cztery są nowe i wystarczy poprawnie je zakodować. Powiedziała że przekaże mechanikom i da znać koło 17:00 co i jak.
17:29 - telefon - Mondek naprawiony - zakodowanie wtrysków pomogło - cena 380zł.
A więc panowie wielkie dzięki za wszelkie rady. Jak widać bez doświadczenia ani rusz z TDCI.
Mondek śmiga aż miło. Zobaczymy jeszcze jak idzie mu odpalanie rano.
Pozdrawiam.