Cytat:
|
Sport tarcza 300mm+sport klocek komplet na przód - 750zł
Sport tarcza 320mm+sport klocek komplet na przód - 1000zł + min. 500-800 zł zaciski od ST
|
Skąd Ty masz te ceny? Tarcze i klocki pod 320 mm kosztują praktycznie tyle samo co pod 300 mm, a jest dużo ich dużo większy wybór. Pod 300 mm praktycznie nie ma co kupić (oprócz kompletu EBC który kosztuje grubo powyżej 750 zł). Nie wspomnę już o tym, że "sportowe" tarcze i klocki posłużą duuużo krócej. Może byś jakieś konkrety podał?
A różnica pomiędzy tarczą 320 a 300 jest zasadnicza... co powie każdy kto sobie takie hamulce założył i co stosunkowo łatwo sobie obliczyć. Z tego co z grubsza oszacowałem
sama tarcza 320x25 pozwoli uzyskać o ok. 14% większą siłę hamowania niż 300x24 i będzie miała o ok. 19% większą pojemność cieplną (mam nadzieję, że się gdzieś nie pomyliłem, ale raczej nie). Do tego dochodzi oczywiście to co da dużo większy zacisk.
Ogólnie nie chce mi się powtarzać tego co już zostało napisane,
chętnych zapraszam do lektury.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
A ja się zastanawiam na dwoma kompletami:
-EBC za 1200zł za sam przód.
-BOSCH 475zł za sam przód.
|
Trochę dziwne pytanie... przecież to zupełnie inna klasa cenowa i jakościowa. Proponuję Ci coś po środku tzn. ATE PowerDisc. Wiele osób na tym jeździ i sobie chwali, a nie kosztują majątku.