View Single Post
Stary 11-09-2010, 14:39   #4
cinus
ford::average

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Trzask przy maksymalnie skreconych kołach.

Mam to samo u Siebie tylko w MK3...
sprawdź przeguby chociaż u mnie są nowe i nadal jest to samo więc stawiam sprawę tak:

1.amortyzatory a przy okazji łożyska amortyzatora,

2.nie wiem jak u Ciebie z przegubami i nie wiem jakie jest rozwiązanie w MK1 ale sprawdź przeguby wew i zew, ja mam nowe więc to nie to. W przegubie wew. łożyska często się rozsypują i można na emili plater w fordzie dostać osobno łożyska osobno "trójniki-krzyżak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum." nie daj się naciągnąć, że trzeba całość wymieniać jeśli jest dobry krzyżak-trójnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to może kup same łożyska. Jeśli będziesz robił to sam to jak wyciągniesz przegub wew. i trójnik-krzyżak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wyleci łożysko to masz pierwszy powód. A na samym końcu kielich w którym jest przegub wew. czy nie jest właśnie przez te stuki wyrobiony i czy nie ma luzu.

3.sprężyny.

4.sprawdź czy piastę masz dokręconą

5.być może łożysko piasty jest uszkodzone

Ja mam za duża różnicę w amorkach wyszło na stacji kontroli więc wymienię amorki oraz łożyska amortyzatorów jeśli dalej będzie problem sprawdzę przeguby wew (od transita mam zamontowane, podobno trwalsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) a na sam koniec sprawdzę dokładnie sprężyny.

Tobie jednak kolego polecam zacząć od pkt 4, jeśli to nie da efektu to kolejno 2, 3, 5, 1 ewentualnie same łożyska na amorkach...

przeguby zew. czyli te przy kołach zostawił bym na sam koniec ponieważ one "odzywałby" się cały czas podczas jazdy do przodu czy do tyłu przy skręconych kołach.

Na dniach będę się kontaktował z mechanikami jeśli wcześniej podejmę walkę dam znać co i jak

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez cinus ; 11-09-2010 o 14:50
cinus jest offline   Odpowiedź z Cytatem