Witaj Pyra
Nie wiem czy awaria mojego auta będzie taka sama jak twoja. Niestety komunikat "usterka układu silnika" z tego co wiem odpowiada za wiele usterek. Czasami to błahostka czasami poważna sprawa. Ja miałem straszne jazdy ze swoim autem. Odwiedziłem w sumie chyba z 6 warsztatów. W jednym rozkładali ręce o czym już pisałem w innym byli pewni, że wiedzą co się dzieje wymieniali część a i tak nie pomagało. Doszło to tego, że postanowiłem wymienić świece skoro komputer się upiera, że z nimi coś nie tak i przy wykręcaniu pierwszej ukręciła się końcówka, która została w boku silnika. Myślałem, że się załamie. Pojechałem do mechaników w Grodzisku M. wykręcili pozostałe usunęli tą ukręcona splanowali głowicę, przy okazji wymienili rozrząd, to wszystko miało pomóc i myślicie, że pomogło, ale gdzie tam. Zostawiłem u nich kupę kasy rozłożyli ręce i powiedzieli, że trzeba wymienić cały komputer za 4tys. Samochód dalej nie działał a magiczna czerwona kontrolka się świeciła i auto w trybie awaryjnym. Za poleceniem Smutnegoindyka umówiłem się na sławną Szczotkarska. Pogrzebali przy samochodzie popodmieniali części które miały pomóc (jakieś sterowniki) ale nie pomogło. Soko chłopaki tam pracują i od razu przynajmniej szczerze mówili, że to nie koniecznie pomoże. Wzięli niewielkie pieniądze za grzebanie w aucie i polecili ASO Lipski w warszawie. Nie mieli wolnych terminów od ręki (normalka) więc potoczyłem się C-Maxem na Popularną i tam bez podłączenia powiedzieli że trzeba sprawdzić całą instalację bo na pewno coś jest przerwane i to będzie kosztowało od 1,5tys w górę sama analiza......wstałem i wyszedłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zadzwoniłem do ASO Lipski jeszcze raz i umówiłem się na analizę mojego kompa za około 150 złoty na za kilka dni. Dodam tylko że chciałem u nich wymienić soft w module bo też się nasłuchałem, że to pomoże. Jadąc do ASO dostałem kamieniem w przednią szybę i ta pękła, no rzesz k...... ile jeszcze, domyślacie co czułem?! Zajechałem do chłopaków "Lipskiego" zamiarem wymiany softu i tam konsultant dotąd mnie urabiał, że zamiast wymieniać soft oni zrobią mi analizę auta za niewiele większe pieniądze na 100% stwierdzą co będzie do wymiany aż w końcu zgodziłem się. I co okazało się, że do wymiany jest tylko moduł świec żarowych i wiązka świec żarowych a wszystko za jakieś 3-4 stówki już nie pamiętam dokładnie, a wcześniej w auto włożyłem kilka tysięcy i nic nie pomogło. Wymienili i auto działa. Morał jest taki, że polecam ASO Lipski bo naprawdę chcą pomóc, a nie ściągnąć kasę z klienta, dodatkowo podczas czekania można pić sobie kawkę darmową wcinać cukiereczki i oglądać TV. Z czystym sumieniem ich polecam. POMOGLI NAPRAWDĘ POMOGLI I AUTO JEŹDZI. Pyra jak chcesz to możemy się jutro zdzwonić.
Sorry za długą opowieść ale może ktoś się uśmieje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.