Dodam, że w międzyczasie z ciekawości dokładniej się jeszcze przyjrzałem tyłowi, tzn. wziąłem kawałek prostej listwy i przyłożyłem do koła i nadkola - wyszło że gdyby obciążyć tak samochód, że krawędź nadkola zrówna się z z oponą w najszerszym miejscu to nie będzie w ogóle luzu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , a gdyby pchać dalej to może zacząć haczyć plastik. Na naszych wspaniałych drogach taka sytuacja może się zdarzyć nawet przy nie pełnym obciążeniu więc będę obserwował czy nie ma śladów na oponie.
Tak by całkowicie wyczerpać temat to zapytam jeszcze czy może któryś z forumowiczów posiada Mondeo Mk2 (ze zwykłym zawieszeniem) które wyjechało z fabryki na 16" kołach? Jeśli tak to jakie były oryginalne parametry tych felg (szerokość, ET) oraz ogumienia?
Przed chwilką znalazłem taką
aukcję. Jak widać na zdjęciach felgi 6Jx16H2 ET49,5 do tego opony 205/50R16, wzór podobny tylko dekielek montowany inaczej.
Wiem, że trochę przesadzam z drążeniem tematu ale może komuś kto planuje zakup felg i/lub opon do swojego Mondeo takie informację się przydadzą i pozwolą zaoszczędzić czasu, nerwów i pieniędzy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..