Witam!!!
Prawdą jest że nie posiadam forda ale ten temat i ilość wypowiedzi w nim jest zaskakująca i właśnie dlatego zarejestrowałem się na waszym forum by móc uczestniczyć w tej dyskusji, ponieważ pośrednio dotyczy ona również mojego autka.
Poświęciłem kilka ładnych chwil aby zapoznać się ze wszystkimi postami dotyczącymi samodzielnej naprawy wtrysków typu delphi. Czytałem z ogromnym zainteresowaniem ponieważ ich konstrukcja jest podobno identyczna, a jeżeli nie to bazują na podobnych częściach, co zaobserwowałem oglądając zdjęcia rozebranych bądź całych wtryskiwaczy.
Kupując zaworki do wymiany nie byłem niestety tak mądry jak teraz i zakupiłem je w MOTOMAXIMUSIE. Biorąc pod uwagę iż podczas wymiany przekładek dokonałem tylko przedmuchania wtrysków a nie ich umycia wszystko było dobrze przez jakieś 10 tyś. km. Teraz dzięki waszemu doświadczeniu i wiedzy zdobytej dzięki temu wątkowi zrobię to ponownie ale uzbrojony w myjkę i porządne zaworki firmy delphi (czyli oryginały).
Z zauważonych rzeczy faktycznie po wymianie przekładki silnik nie pracował dobrze od razu, potrzebował kilku chwil by dojść do siebie po czym zgasł. Jednak z kolejnym uruchomieniem nie miał żadnych problemów. Nie palił co prawda od strzała ale winę za to może ponosić również zawór EGR który od nowości nie był ruszany a autko ma "podobno" 170 tyś. (z czego sam zrobiłem 70
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Dziwi mnie tylko fakt, iż po zmianie obrotów choćby o 50 w górę problemy znikają (motor pracuje równiutko i cichutko) poza tym żadnego problemu ze spalaniem i dynamiką auta nie mówiąc o kopceniu - to co się zdarza jest według mnie normalne w przypadku diesla, który zawsze coś dmuchnie choćby był nowy.
Jeszcze raz dzięki za ten wątek i mam nadzieję że ja też coś od siebie dołożę choćby odnośnie delphi, no bo na temat forda w ogóle to wiedzę mam raczej podstawową.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.