Temat: [Mondeo 2000-2007] elektrycznie składane lusterka
View Single Post
Stary 21-09-2010, 15:37   #186
bandini
ford::beginner

Model: Mondeo ZETEC MKIII
Silnik: 1.8 125KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: elektrycznie składane lusterka

Cytat:
Napisał Polarny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawiam się nad podświetlanymi lusterkami u siebie - wystarczą mi same podświetlanie, składania nie potrzebuję.

Wertowałem temat, znalazłem schematy (np. tutaj) ale z racji tego, że nie jestem biegły w schematów, to niewiele z niego odczytałem. Interesuje mnie co jest potrzebne do uruchomienia podświetlenia. Jakie elementy elektryki są potrzebne, jakie kable we wtyczce, które piny. W ogóle ile pinów powinno być obsadzone we wtyczce?
Poproszę o pomoc kogoś, kto już przerabiał temat albo potrafi odczytać to ze schematu z linka.
Dokładnie jak kolega Zanzare napisał. Tylko dodać należy, by to wszystko świeciło iż potrzebne jest podłączyć te kabelki do podświetlenia przestrzeni nóg. Jeśli nie posiadasz tego podświetlenia to podłączasz je do kostki C70 pin 2 oraz do C500 pin 11 i cieszysz się orginalnym fordowskim podświetleniem lusterek.

P.S. Najgorsze jest się podłączyć przy drzwiach i jeśli się wogóle decydujesz na pracę nad tym tematem to osobiście polecał bym wykonć również składanie tych lusterek. Czasu stracisz może 30 minut więcej, a radości dużo więcej! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bandini jest offline   Odpowiedź z Cytatem