View Single Post
Stary 23-09-2010, 18:26   #6
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Odp: Czy wymienię sam turbosprężarkę w Mondeo 130PS???

Cytat:
Napisał BAZAR Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego podstawa to wyczyścic intErkuler bo inaczej cały syf pociągnie nowa turbina i cze czapka .wymienic olej i filtry oraz pamietaj zalac turbinke olejem. pozdrawiam
To ciekawe... Jak ostatnio wymieniałem rury to prowadziły one z turbiny po przez chłodnice IC i do kolektora dolotowego, więc nie wiem jakim cudem ma "zaciągnać" z IC .
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego turbine zamontować to nie jest wielki wyczyn o ile ma się dostęp do tego miejsca i skrzynkę z kluczami. Nie wiem czy trzeba ją zestroić z ECU, tutaj musiałby się ktoś inny wypowiedzieć. Jeśli chodzi o montaż/demontaż to raczej jest to jeden z łatwiejszych elementów, warunkiem jest po prostu dobry dostęp a z tym nie zawsze jest łatwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez SrebnaStrzała ; 23-09-2010 o 18:32
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem