View Single Post
Stary 24-09-2010, 23:57   #1
arthi3
ford::amateur

Model: mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 1995
Domyślnie Gasniecie silnika, skaczący obrotomierz i prędkościomierz

Witam
Na początek chciałbym się przywitać, oraz pozdrowić wszystkich forumowiczów.
Pisze na forum bo mam problem, i nie będę ukrywać że liczę na waszą pomoc.
Zaczęło się jak zwykle niewinnie , jakieś 1,5 miesiąca temu podczas jazdy z prędkością powiedzmy 60km/h licznik zaczął wariować i pokazywać raz 80 innym razem 90 tak sobie skakał , po jakim tygodniu doszedł do tego obrotomierz który też zaczął wariować . potem wszystko ustało by wrócić po 2 tygodniach ze zdwojoną siła i zaczęło się licznik i obrotomierz pokazywał co chciał , nawet na postoju jak dodałem gazu to dochodził do 120 , silnik zaczął przerywać i zaczęła się czasami zapalać kontrolka abs .
Po jakimś czasie zaczęło się to dziać podczas jazdy tyle ze auto zaczęło gasnąć , zapalały sie na chwile kontrolki, auto szarpnęło jakby zgasło i po sekundzie jechało dalej .
Te zjawiska zaczęły być coraz częściej , do tego doszły problemy z odpaleniem bo auto gasło ciągle musiałem dodawać ciągle gazu a jak już się rozgrzał to dalej jechał i czasami szarpał i przygasał.
problem nagle znikł jak zatankowałem do pełna ( ostatnio jeździłem na ostatniej kresce na wskażniku paliwa ale nie na rezerwie)
Myslałem że problem się jakby sam rozwiązał ale że cudów nie ma to teraz mam 1/2 baku i nagle zaczęło sie od początku ( liczniki wariują kontrolka np abs-u sie zapala i przygasa na chwilę)
Może ktoś z forumowiczów wie co może być , albo spotkał się z podobnym problemem.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez arthi3 ; 25-09-2010 o 00:25 Powód: Regulamin
arthi3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem