Odp: Spadające obroty po wciśnęciu sprzęgła.
kolego ja miałem identyczny problem tylko w mk2 wymienilem przpustnice i nic potem sprawdzilem wszystkie rurki z podciśnieniem czasem lubią spadac a wystarczy mała dziurka i już masz zaklucenia w pracy silnika ale u mnie tego nie bylo wiec wziolem sie za krokowca wyczyscilem i nic potem wymieniłem na uzywke i po jakims tygodniu problem ustal moja rada jest taka sprawdz filtr powietrza sprawdz te węzyki u mnie znajdowaly sie na podszybiu moga dawac lewe powietrze. U mnie przeplywka ma bład "zwarcie" podmienilem od kumpla i tez to nic nie dalo dlatego nie skupiaj sie na niej nie wymieniaj tez potencjometru polożenia przepustnicy bo to nic ci nie da regulacja gazu tez nie ma nic do tego ja regulowałem jeśli dzieje ci sie to tez na benzynie ale rzadziej to gaz nie ma nic do tego morzesz sprawdzic sonde lambde na kompie jak bedzie cos z nia nie tak to nie pokarze ci bledu patrz na napiecie podczas pracy powinno byc 7volt cos kolo tego jak ma 3v + - 1v to do wymiany podobno tez ma wplywczujnik położenia wału korbowego EPS tak wyczytałem na forum ale ja tego nie sprawdzałem piszą też o zaworze egr ale wątpie by to mialo przyczyne bo on jak jest walnięty to powoduje chwilowe przydgławienie sie silnika podczas rozpedzania przepustnice morzesz przeczyscic dokladnie szukaj rzeczy ktore maja wplyw na gaz i benzyne a nie sam gaz najbardziej prawdopodobny jest krokowy jak bys go wymienial to nie kupuj zamiennika ja kupilem i w ogole juzz nie chcial chodzic po odpaleniu wskakiwal na 3000 i od razu gasl dlatego kupilem oryginal ale uzywke powodzenia jak poradzisz sobie to napisz na gg 10201143 to jest szukanie igły wstogu siana wszystkiego nie wymienisz bo to w h.... kasy najlepiej podmieniać z innego auta jak masz od kogo
Ostatnio edytowane przez edziuk6 ; 26-09-2010 o 11:28
|