26-09-2010, 18:23
|
|
|
ford::professional
Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)
Cytat:
|
panowie mam ten problem już od jakiegoś czasu. został wymieniony czujnik położenia wału korbowego i było ok tylko ze gdzieś na dniach zaczęło przygasać a raz wogole nie zapalił. podłubałem przy czujniku i po wglądzie w komputer wyszło błąd na obwodzie?? czy do tego obwodu wliczają się tez świece??
|
Cytat:
|
Koledzy nie czytałem wszystkich odpowiedzi, może ktoś o tym pisał ale..., mam silnik tdci z przebiegiem 114000, jest lane najlepsze paliwo jakie może być na naszych stacjach i niestety wczoraj odpaliłem auto i sprężynka, zgasiłem i po ponownym odpaleniu znowu to samo, od samego początku zaczyna migać, auto nie kopci, pracuje bardzo ładnie ale niestety tryb awaryjny ale tylko sprężynka i nic więcej, co mam teraz robić, co to może być???wtryski czy czujnik położenia wałka???
|
Panowie bez jaj!! Kilka postów wyżej macie ten link: http://forum.fordclubpolska.org/show...+spr%EA%BFynka i nie chce wam się 1 minut poświęcić na przeczytanie!!! Poza tym na niemal każdej stronie jest napisane aby podpiąć autko pod kompa. I tyle w tym temacie.
|