View Single Post
Stary 27-09-2010, 22:13   #8
zsberg
ford::professional

Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MKI
Silnik: 1.8 TD 90KM
Rocznik: 4.1995
Domyślnie Odp: Łożyska po wymianie coraz bardziej huczą.

Cytat:
Napisał Daro1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgodzę się z tobą ale CX bardzo dobrze działają w alternatorach i do tej pory nie zawiodłem sie do nich.
Co do układu jezdnego to lepiej zainwestować więcej niż później męczyć się z ponowna wymianą
W alternatorze może i tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Taki mały epizod - byłem na targach motoryzacyjnych w Katowicach i przechodziłem obok stoiska firmy Janmor - nikt, dosłownie nikt się tam nie zatrzymał nawet na chwilę, więc o czym to świadczy? Sklepikarze i mechanicy mają już dość śmieci z napisem "made in germany". Dobry mechanik nie założy badziewia bo nie chce popsuć sobie opinii, a dobry sklepikarz nie sprzeda badziewia, bo chce uniknąć reklamacji, mieć dobrą opinię i stałych klientów. Cóż, ale zawsze pod ladą trzyma się dla handlarzy różne wynalazki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tutaj jeżeli naprawdę łożysko mechanik zakładał to nie wierzę, że wina leży gdzie indziej niż w jakości samej części. Ja wiem, że mechanicy są gorsi i lepsi, no ale wymiana łożyska to dla warsztatowca rutynowa czynność.
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka
zsberg jest offline   Odpowiedź z Cytatem