Temat: [Mondeo 2000-2007] Podgrzewana przednia szyba
View Single Post
Stary 28-09-2010, 09:54   #26
Andys
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: TDCI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: [MK3] Podgrzewana przednia szyba

Odgrzewam temat.
Wcześniej pisałem że kupiłem zamiennik. Na początku było extra. I teraz zaczyna się najfajniejsza część tej opowieści. Po kilku tygodniach zaczęły pokazywać się oszronione paski na szybie, tzn. musiały się przepalić jakieś nitki grzewcze, w sumie ok 10. Niby nie dużo ale wk... że w nowej szybie to się dzieje. Pojechałem z tym do reklamacji. Oczywiście nie było problemu z wymianą na nową szybę. Z ciekawości po wyjechaniu z warsztatu od razu włączyłem grzanie (na dworze zimno - w warsztacie ciepło więc od razu szyby zaparowały). W okolicy kierowcy pozostał jeden zaparowany pasek. Tym razem porządnie się wk... ale już było po fakcie. Po pół roku tych pasków było więcej. Na dodatek firma nie miała innej na stanie. Inna sprawa że już nie miałem cierpliwości i ochoty wymieniać u nich TRZECIEJ szyby. Poprosiłem o zwrot kasy. W ASO uzyskałem dość znaczne rabaty - 1800 zł za całą wymianę więc orginał kosztował mnie ciut taniej niż pisałem wcześniej. Fordowska szyba grzeje szybko i równomiernie, nie pozostawia pasków. Na razie jest OK.
Andys jest offline   Odpowiedź z Cytatem