Cytat:
|
jazda emeryta ??
bo nie przekonasz nas, ze to spalanie przy 120 -130 ....
moim zdaniem masz coś nie tak z autem....
|
tras nie robię na autostradach tylko zmuszony jestem jeździć po niskiej jakości drogami gdzie szybciej jak 110 przez parę kilometrów nie pojadę, mijam wiele miejscowości(wtedy max 60-70km/h), a tak to przeważnie to 90-100km/h (szybciej jeżdżą po tych drogach tylko samobójcy). Wtedy spalanie pokazuje mi te 4-4.5l. W cyklu mieszanym, gdzie ok 70% trasa, 30% miasto(korki) spalanie kalkulatorowe to ok 6l...więc w normie. Na dodatek raz na jakiś czas przepalam dpf, czyli 4 bieg i te 110-120 jadę przez 5-10km.
Przeraża mnie jedynie cykl tylko miejski, gdzie te 10l jednak mi pali...no może ok 9l. No i w mieście staram się jeździć oszczędnie bo wiadomo, że zimnego silnika katować nie można więc przy ok 2200obr/min zmiana na wyższy bieg i poniżej 1400 staram się nie schodzić.
Corbetti. napisałeś jeszcze, że Twoje poprzednie auta w mieście nie przekraczały 7l. Ale 7l według kompa, czy "kalkulatora"??
I co może być nie tak z autem, że tyle pali? TYLKO w mieście? Bo na trasie przy normalnej nieszaleńczej jeździe wynik przecież jest normalny(a nie powinien gdyby auto się sypało:/). A może ten samochód(mój) tak ma, że tyle żłopie?
Powoli zaczyna brakować mi sił, bo kupowałem diesla by trochę zaoszczędzić, a tu się okazuje, że poprzednie auto sławne Daewoo lanos 1.5 16V 100KM paliło mniej BENZYNY w mieście.
Cytat:
|
jazda na trasie 90km i po miescie 60km na piatym biegu to nie dla mnie
|
nikt nie mówił, że ktoś jeździ na 5 biegu 60km/h....
a na trasie jazda 90km/h na 5 to chyba normalne...bo nie każdy kupuje auto by się z innymi ścigać...i focus nie jest z resztą autem do wyścigów...więc nie wiem po co ty go kupiłeś
i EGR...a nie erg. Na dodatek dwumasa niby od czego ma paść? od częstej zmiany przełożeń, od jeżdżenia na niskich obrotach? bo już sam nie wiem co chciałeś przez to powiedzieć.
Zastanów się co piszesz bo naprawdę brak mi słów na takich jak ty.