Temat: [Focus 2004-2008] Ile powinien palic 1.6 tdci 109 km
View Single Post
Stary 29-09-2010, 20:59   #38
Corleon
ford::average

Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCI (115KM)
Rocznik: 2011(rej w 2012)
Domyślnie

obszerna wypowiedź Corbetti...więc po koleiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Cobretti Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a nie lepiej przegonić go po prostu na poszczególnych biegach do 4000obr ??
bo na 4 biegu sypać 120 przez 5 10 km to trochę nie bardzo (głośno)...
głośno jak głośno..zawsze można radyjko odpalićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do tych 4tys. To dobijać do tych obrotów i od razu zmiana? i czy w mieście tak też można go "przegonić"- załóżmy 1,2,3 bieg do 4tysi. na jakiejś prostej?

Cytat:
Napisał Cobretti Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i moim zdaniem tu jest przyczyna... zbyt szybkie zmiany biegów ....
a w dół to ja nie schodzę poniżej 1800.... bo poniżej to tylko męczarnia dla auta....
to nawet nie wiedziałem, że za niskie obroty=większe spalanie. Ale kurczę, boję się tak na zimnym go kręcić. No, ale dobra, od jutra sprawdzę jakie będzie spalanie przy zmianie biegów przy ok 2.7-3tys. obr/min.

Cytat:
czyli na spokojnie 3000 - 3500obr na 2, 3 i 4 biegu mu nie zaszkodzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ....
...byle by spalanie było mniejsze;D

Cytat:
nie wiem... jakie masz obroty przy tym "układzie" ??
bo pewnie coś koło 2000 lub nawet mniej czyli lekko męczące dla auta - zwłaszcza na piątce która jest słabym biegiem....
nom...coś koło 2000. Ale 5 wrzucam tylko wtedy gdy wiem, że bedę dłużej utrzymywał tą prędkość. Wiadomo, że do wyprzedzania się to nie nadaje. Ja korzystam z 5 biegu jak ludzie w autach z 6 które w takie skrzynie są wyposażone.

I dziękować za te informacjęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Postaram się jakoś przystosować do zmiany przełożeń przy wyższych obrotachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam

Cytat:
Napisał luke79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A gdzies na forum ktos kiedys pisal o spalaniu na postoju. Jak to sprawdzic bo u mnie na postoju po resecie pokazuje 99,9 ?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
musisz mieć spalanie chwilowe, a z tego co wiem to foki chyba takowego nie posiadają..tylko średnie niestety. No i 99.9l/100km przy resecie i podczas stania to normalne;D

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 05-10-2010 o 04:38 Powód: Regulamin pkt 21
Corleon jest offline   Odpowiedź z Cytatem