obszerna wypowiedź Corbetti...więc po kolei
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
a nie lepiej przegonić go po prostu na poszczególnych biegach do 4000obr ??
bo na 4 biegu sypać 120 przez 5 10 km to trochę nie bardzo (głośno)...
|
głośno jak głośno..zawsze można radyjko odpalić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do tych 4tys. To dobijać do tych obrotów i od razu zmiana? i czy w mieście tak też można go "przegonić"- załóżmy 1,2,3 bieg do 4tysi. na jakiejś prostej?
Cytat:
|
i moim zdaniem tu jest przyczyna... zbyt szybkie zmiany biegów ....
a w dół to ja nie schodzę poniżej 1800.... bo poniżej to tylko męczarnia dla auta....
|
to nawet nie wiedziałem, że za niskie obroty=większe spalanie. Ale kurczę, boję się tak na zimnym go kręcić. No, ale dobra, od jutra sprawdzę jakie będzie spalanie przy zmianie biegów przy ok 2.7-3tys. obr/min.
Cytat:
czyli na spokojnie 3000 - 3500obr na 2, 3 i 4 biegu mu nie zaszkodzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ....
|
...byle by spalanie było mniejsze;D
Cytat:
|
nie wiem... jakie masz obroty przy tym "układzie" ??
bo pewnie coś koło 2000 lub nawet mniej czyli lekko męczące dla auta - zwłaszcza na piątce która jest słabym biegiem....
|
nom...coś koło 2000. Ale 5 wrzucam tylko wtedy gdy wiem, że bedę dłużej utrzymywał tą prędkość. Wiadomo, że do wyprzedzania się to nie nadaje. Ja korzystam z 5 biegu jak ludzie w autach z 6 które w takie skrzynie są wyposażone.
I dziękować za te informację
Postaram się jakoś przystosować do zmiany przełożeń przy wyższych obrotach
Pozdrawiam
Cytat:
A gdzies na forum ktos kiedys pisal o spalaniu na postoju. Jak to sprawdzic bo u mnie na postoju po resecie pokazuje 99,9 ?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
musisz mieć spalanie chwilowe, a z tego co wiem to foki chyba takowego nie posiadają..tylko średnie niestety. No i 99.9l/100km przy resecie i podczas stania to normalne;D