Witam!
Ja mam 115 km TDCi w automacie TIPTRONIC skrzynia JATCO, obecny przebieg 169 tys. km (100% oryginalny) i zero problemów. Jeździ się mega wygodnie!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie mam żadnych zastrzeżeń. 10 tys. temu wymieniałem olej w SAMKO, koszt to 200 PLN. Serwisanci zalecali wymianę co 30 - 40 tys. km. Mówili też, że taka sama skrzynia siedzi także w Jaguarach i wielu innych samochodach.
W prawdzie nie jest to jeszcze DSG lub PowerShift, ale na prawdę nie można narzekać. Dla porównania - niedawno miałem przyjemność jeździć Aurisem z 2008 też z automatem i muszę powiedzieć, że nowa skrzynia toyoty nawet nie dorasta do starej fordowskiej. Strasznie mieli i długo przełącza. Co do auta to nie będę już nawet wspominał o tandetnym, plastikowym i skrzypiącym wnętrzu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mondeo rulezzz!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam wszystkich Mondeo-maniaków!
Szerokiej drogi!!!