Temat: [Mondeo 2000-2007] Ile powinien spalać 2.0tdci mk3?
View Single Post
Stary 02-10-2010, 16:30   #66
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Ile powinien spalać 2.0tdci mk3?

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No ale ty masz skrzynie 5biegowom to ci przy 130-140 pali tyle co mi przy 150-160Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Od zapalenia rezerwy masz jeszcze 10L paliwa w baku, czyli zrobisz jeszcze 100km jak nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2.8-3.0 bary w koła, i hamulce nic nie trzymają + auto jest obniżone o 5cm a to trochę poprawia aerodynamikę, zwlaszcza przy 150+km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zbiornik przed FL 55L, a po FL 58L ( +5L rezerwa)
1. Masz rację, ze mam 5-biegową skrzynię, zapomniałem wziąć to pod uwagę.
2. Myślę że od zapalenia rezerwy jest znacznie mniej paliwa w baku niz 10L. Niedawno zaraz po zapaleniu sie rezerwy podjechałem na stację (MOL) i wlałem do pełna - weszło ok. 53,5L bez "upychania" na siłę.
3. Przed jak i po FL pojemność baku była taka sama! 58,5L - przynajmniej tak jest napisane w mojej instrukcji (auto kupione jako nowe w ASO w PL).
4. Co masz na mysli pisząc że "hamulce nie trzymają"??? Standardowo powodują tarcia mimo braku hamowania???