Temat: [Mondeo 2007-2014] Cieknąca klimatyzacja na nogi pasażera
View Single Post
Stary 03-10-2010, 12:14   #13
andy-w
ford::advanced

Model: Mondeo Gold X
Silnik: 2.0 TDCI 115KM/146KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Cieknąca klimatyzacja na nogi pasażera

Cytat:
Napisał oobe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a ja nie wiem co dalej..
zdjąłem tą pokrywę i nic ciekawego nie widzę...
na razie wszystko suche więc pojeżdżę z otwartym, może coś zobaczę..
chyba, że nie to rozkręciłem co trzeba..
zerknijcie..
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja odkryłem powódź w nogach pasażera z przodu na dzień przed wyjazdem do Chorawcji. Jako, że była to sobota to z małą wiarą zadzwoniłem do serwisu dealara w Bielsku-Białej. Połączono mnie z kierownikiem zmiany, a ten powiedział, abym przyjechał i uszczelnią układ. Przyjechałem ok. godz 10.30, a godz 12 odebrałem auto naprawione. Zrobiono mi to za darmo, a kierownik życzył mi udanego urlopu. Byłem w lekkim szoku. Auto było po gwarancji.
A teraz do rzeczy. Podobno jest to rozszczelnianie się układu odpływu w miejscu, gdzie jest przygotowany odpływ dla "anglika" . Usterka jest podobno typowa. Uszczelniono mi to prawdopodobnie silikonem. Na zdjęciu jest to po prawej stronie. Silikon widać na plastikowej czarnej obudowie. Tam też pojawiały się krople wody, które były widoczne i wyczuwaane ręką.