Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. skąd taki olej ??? powinien być 5W30 do naszych silników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do reszty u mnie gdy padł EGR objawy podobne na wolnych chodził idealnie ale na pedał gazu nie reagował , dłuuuuugie trzymanie gazu i wchodził do 2500 obr. W trakcie holowania ok. 20 min. chodził na wolnych i pod koniec jazdy zaczął na wolnych nierówno pracować i strasznie "gryzący" jasny dym z tłumika walił. Tyle tylko że u mnie oprócz tego że EGR się zatarł to urwał się "grzybek" w nim . A padł on w czasie jazdy autostradą przy prędkości ok 180 km/h .
|
Taki olej miałem zalany jak kupiłem to auto, więc przejeździłem 1,5 roku, wróciłem z Hiszpanii i po zmianie oleju mam 5w40. Też syntetyk. Zaraz po zmianie oleju, problemy się nasiliły.
Ile Ciebie kosztowała całkowita wymiana zaworu EGR? Bo jak przeczyszczenie nic nie da, to zdecyduje się na nowy i będę miał spokój. A Ty po wymianie na nowy masz już problem z głowy?
Pozdro.