Byłem u mechanika z tym problemem i ....
- czyszczenie silniczka krokowego
Miałem słaby akumulator więc też zakupiłem nowy, alternator okazał się sprawny.
Niezależnie od problemu wymieniłem też olej, filtr oleju, itp bo i tak był już na to czas.
NIESTETY problem nie znikł. Nadal obroty spadają po wciśnięciu sprzęgła po jeździe na biegu.
Sugestią mechanika magika jest sprawdzenie/wymiana czujnika położenia przepustnicy.
A jak to nie pomoże to podmienić silnik krokowy na inny sprawny i zobaczyć jak będzie się zachowywał samochód, oraz to samo z przepustnicą podmienić i sprawdzić. Wtedy będzie wiadomo czy silnik krokowy lub przepustnica sa sprawne czy nie i czy maja na takie zachowanie wpływ.
Nie stać mnie na nowe podzespoły jak z resztą większość z nas, więc zaczynam poszukiwania po szrotach i w Internecie.
Już nie wiem w czym może być problem, za wolne obroty odpowiada silnik krokowy , na biegu jałowym pracuje poprawnie i nie ma żadnego falowania i nie pożądanego zachowania.
Za wyższe obroty odpowiada przepustnica, a problem objawia się w chwili kiedy za obroty przestaje odpowiadać przepustnica i do pracy zabiera się silnik krokowy.
Właśnie na tym przejściu jest problem. Może komunikacją tych podzespołów jest zakłócona. Coś na stykach ? Coś nie tak w komputerze , ale żadnych błędów nie pokazuje , nie wiem nawet czy powinien w takim przypadku.
Wszelkie sugestie oraz pomysły co sprawdzić gdzie szukać są mile widziane.