View Single Post
Stary 13-10-2010, 23:31   #38
gnorts
ford::amateur

Model: ford s-max
Silnik: 2.0 TDCI 163
Rocznik: 2010
Arrow Odp: Czy były 2,0 TDCi bez filtra cząstek stałych?Jeśli tak,to jak rozpoznać taką wer

[QUOTE=zan;1522472]
Cytat:
Napisał gnorts Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

czemu kolego tak krzyczysz ? - masz jakies problemy z ciśnieniem ??
ja takie informacje dostałem w dwóch autoryzowanych serwisach , a jeśli masz lepsze info to podziel sie na forum
Zbyszku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.przepraszam że krzyczałemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., trochę gardło mnie boliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak na poważnie informacje posiadam z ASO oraz instrukcji obsługi s-max strona 159

W odróżnieniu od zwykłych filtrów, które wymagają regularnej wymiany wkładów, filtr DPF podlega regeneracji, czyli oczyszczania się sam, utrzymując w ten sposób skuteczność działania. Proces regeneracji następuje automatycznie. Jednak w przypadku niektórych warunków jazdy konieczne może okazać się wspomaganie procesu regeneracji.
Jeżeli przejeżdżasz wyłącznie krótkie dystanse lub podczas jazdy często zatrzymujesz się i ruszasz, co powoduje intensywniejsze przyspieszanie i zwalnianie, co jakiś czas zaleca się odbycie jazdy w następujących warunkach ,aby wspomóc proces regeneracji;

-prowadzić pojazd ze stałą prędkością, najlepiej po szosie lub autostradzie przez okres około 20 minut.
-unikaj przedłużonej pracy silnika na biegu jałowym, zawsze przestrzegaj ograniczeń prędkości i dostosuj się do warunków na drodze.
-nie wyłączaj zapłonu.
-w razie potrzeby stosuj niższy bieg niż zazwyczaj, aby utrzymać wyższą prędkość obrotową silnika podczas jazdy.
pozdro
gnorts jest offline   Odpowiedź z Cytatem