Temat: [C-MAX 2003-2007] Światła dzienne w naszych autach
View Single Post
Stary 14-10-2010, 14:00   #83
Biperek
ford::average

Imię: Marek
Model: Kuga II Platinium
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Swiatła dzienne w C-Max'e

Mam trochę wolnego więc chciałem sprawdzić, czy u mnie zadziała. Niestety kicha. Po pierwsze nie mam przekaźnika na pompę paliwa (może temu, że TDCi), więc musiałem go czymś zastąpić. Miałem tylko przekaźnik zwierny, może powinien być rozwierny. Ale większy problem się pojawia po włożeniu bezpiecznika w poz.71. Bez włożonego kluczyka do stacyjki po przekręceniu przełącznika świateł auto ożywa. Zapalają się kontrolki tak jak przy przekręceniu kluczyka w do pozycji II (nawet od systemów których nie mam, np. ESP). Po chwili gasną, zostaje tylko czerwona strzałka (może mnie ktoś oświeci co oznacza bo jakoś nigdzie nie znalazłem) i standardowo te, które świecą do momentu odpalenia silnika. Ponadto komputer zgłasza błąd nieprawidłowego działania hamulca automatycznego. Miał ktoś coś takiego, czy mój jest taki wyjątkowy? :) Wpływ na takie zachowanie ma może fakt, że miałem zmienianą skrzynię biegów z automatycznej na manual. Ja sobie chyba odpuszczę światła dzienne. Obywałem się bez nich w poprzednim aucie, więc i teraz przeżyję.
Biperek jest offline   Odpowiedź z Cytatem