Cytat:
Używałem takiego zestawu w poprzednim aucie(Citroen Xsara II ).Dodatkowo z tyłu Hertz DCX 130. Grało to naprawde całkiem nieźle.pod radiem Alpine 9880R. tak jak do jazzu lub chillaotu było pięknie, tak przy dance,techno basu nie było.ale do basu służa woofery.a Ty bedziesz cos miał w bagazniku.poza tym nie miałem wygłuszonych drzwi a to podstawa.Hertz jest głosnikiem miękim wiec jak bedzie działał pod samym radiem to da rade.i do tego woofer w bagazniku pod wzmacniaczem i bedzie ok.ale jesli chciałbys kiedys głosniki podpiąc pod wzmacniacz to wydaje mi sie ze wtedy powinieneś wybrac JBL lub HELIX DARK BLUE.Ja wyprałem Hertza tylko dlatego ze grały pod samym radiem.a radio nie ma takiej mocy aby bujnąć twarde HELIXY lub JBL-e. a głosniki jednak pod wzmakiem dopiero nabierają werwy...ale to tylko moja opinia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Przede wszystkim Helix i Hertz to troszkę wyższa półka niż JBL. Pod samym radiem zagra lepiej Helix, dlatego, że ma mniejszą moc RMS , ale Hertz DSK też daje radę, ja mam u siebie na Hertz i przód (DSK165) i tył (DCX 165) pod samo radio. Podstawa to wygłuszenie drzwi , żeby uzyskać jakikolwiek bas , bez tego to możesz zapomnieć... Woofery to głośniki midbasowe czyli np. takie jak masz w zestawach odseparowanych , np Hertz i Helix , a do uzyskiwania naprawde niskich częstotliwości służą głośniki zwane Subwoferami montowane w różnego rodzaju zabudowy drewniane np typu closed, czy bassreflex.
Co do wyboru głośników najlepiej gdzieś podjechać i posłuchać , które brzmienie bardziej odpowiada , każdy lubi co innego.
Osobiście wybrałbym Hertza , bo mi bardziej odpowiada jego brzmienie, ale z Helixa też będziesz zadowolony , JBL-a sobie odpuść wypada marnie przy tych dwóch firmach...