Temat: [Transit 1994-2000] Uszkodzona pompa wodna (lub olejowa ???)
View Single Post
Stary 17-10-2010, 21:46   #1
toro30
ford::beginner

Domyślnie Uszkodzona pompa wodna (lub olejowa ???)

Witam Szanownych Forumowiczów!!!!
Mam nadzieję że kochani pomożecie gdyż wygląda na to że przeceniłem swoje możliwości i porwałem się z motyką na tą naprawę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Samochód to ford transit 2,5 tdi z klimatyzacją z 1998 roku. Uszkodzenie polegało na awarii łożyska na walku trzymającym wisko. Wiatrak uderzył w chłodnicę, przedziurawił ja i sam się połamał. Sądziłem że to pompa wodna ale wgląda na to że pompa wodna jest w innym miejscu, co prawda na allegro znalazłem aukcje które mówią że zepsuty element to pompa wodna ale studiując forum wydaje się być to pompa olejowa, i tu prośba o pomoc co to właściwie jest ????? A to link do aukcji na której jest to co u mnie uległo awarii http://allegro.pl/ford-transit-2-5-d...271464773.html I kolejne pytanie. Jak odkręcić koło pasowe na wale które nie pozwala wydostać tej pompy ???? Próbowałem zgodnie z tym co czytałem zablokować boczne koło sworzniem ale bałem się że urwę pasek przy odkręcaniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy koncepcja zablokowania wału i podjęcie odkręcania jest słuszna ????? Jeśli nie to jak się do tego zabrać ??? I czy jeśli zdejmę pasek rozrządu a wcześniej zaznaczę flamastrem położenie kół na nich i na obudowie to nie przestawię zapłonu ??????
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 17-10-2010 o 23:31 Powód: Zly tytuł
toro30 jest offline   Odpowiedź z Cytatem