Temat: [Mondeo 2007-2014] USB do Navi 7"
View Single Post
Stary 18-10-2010, 11:01   #4
jas!ek
ford::average

Model: Mondeo MK4 Titanium Kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: USB do Navi 7"

Cytat:
Napisał grzegorz914 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS: Jesli autko z 2007 roku to trzeba jeszcze zmienić troche okablowanie i włożyć izolator pętli masy. Cała operacja trwa ok 3godzin.
Elektronika nie jest moją mocną stroną, więc chciałbym się dopytać:
mam NX i BT/VC (19G48Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w samochodzie ze stycznia 2008
chciałbym mieć jak powyżej + obsługę USB.

Czy wystarczy jeżeli kupię i po prostu podłączę moduł 19c112 bez modyfikacji kabelków? Gdzieś doczytałem się, że ta zmiana okablowania w połowie 2008 spowodowała zmianę podłączenia AUX z bezpośredniego wyprowadzenia z kostki na podłączenie przez moduł USB. Szczerze mówiąc, to z AUX nie korzystam i raczej korzystać nie będę, więc jestem gotów je nawet wywalić. Tylko czy to wystarczy? Ta uwaga Grzegorza o izolatorze pętly masy niestety nic mi nie mówi :-(

Cytat:
Napisał grzegorz914 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli masz Convers+ to niestety niebedzie w nim obsługi USB i IPOD sterowanie tylko z Navi i przycisków na kierownicy. Wsparcie dla wyświetlania USB i IPOD na Conversie weszło od września 2008 wersja softu wskazników od :
Rom Level CC
NVM Target Rom 0906
NVM Eeprom LvL CC
Jak sprawdzić tą wersję softu? Widać to w trybie testu conversa? Da się to jakoś aktualizować?
jas!ek jest offline   Odpowiedź z Cytatem