Temat: [Mondeo 2007-2014] Jak dobierać opony zimowe.
View Single Post
Stary 18-10-2010, 23:41   #206
wowa_ja
ford::beginner

Model: Ford Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 1.8TDCI 125KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Zimowe opony

Cytat:
Napisał Pastoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wowa_ja, kupiłeś (było nie było) drogi samochód, rocznik 2010 i próbujesz na komplecie opon oszczędzić? Jaki to procent wartości Twojego auta? Daj sobie spokój, poszukaj w oryginalnym rozmiarze 215/55R16 Continentali, Goodyearów albo Dunlopów. Od kolegi jvc kupowałem z ojcem rok temu Dunlopy Wintersport 3D 215/55R16 za ok.490-495 zł za sztukę. Na oponeo.pl stoją po 526zł/szt. , Continentale są za 482 zł/szt
Voila: http://www.oponeo.pl/opony/zimowe/osobowe/215/55/r16
Oszczędzam zawsze tam, gdzie można. Nie widzę w tym nic złego, tym bardziej, że pieniążki te zarabiam dość ciężko. Nie ma powodu IMHO płacić za coś z czego raczej nie skorzystam. Wg testów ADAC Hankooki ustępują tym droższym w żużyciu paliwa (ważne) i bieżnika (mniej ważne), Uniroyale tylko w prowadzeniu na lodzie. Raczej nie wykorzystam możliwości Continentala czy GY.
Będę bardzo wdzięczny za opinie vide Wind
Cytat:
Te KLEBERY średnie. Bardzo głośne, prowadzenie takie sobie a na śniegu wyraźnie ustępują "dobrym" zimówkom.
Nie zaglądam nikomu do kieszeni i nie o to pytam (bez obrazy).
Proszę o opinie dot. felg stalowych jw.
wowa_ja jest offline   Odpowiedź z Cytatem