View Single Post
Stary 19-10-2010, 08:27   #1
alicja_22222@interia.pl
ford::amateur

Model: MK1
Silnik: 2.8 automat
Rocznik: 1997
Domyślnie Nie można włączyć żadnego biegu w automacie

Witam,
Mam MK1 - 2.8 w automacie z 1997r. Piękne i cudowne autko .... ale..... 2 dni temu kiedy podjechałam na parking, wyłączyłam silnik. Postanowiłam się jednak trochę przestawić ..... właczyłam silnik i chciałem wrzucić R .... po naciśnieciu pedału hamulca nie było możliwości przesunięcia gajgi skrzyni biegów. Wyłączyłam silnik i włączyłam raz jeszcze. Wszystko poszło jak z płatka.
Ale dziś rano - samochód mam w garażu - odpaliłam silnik i mając na D próbuję wciskać boczny guzik i nic! NIe ma możliwości przesunięcia jej i zmiany biegu. Po wyłączeniu silnika jest wszystko OK i można spokojnie zmieniać biegi. Zauważyłam, że po wciśnięciu hamulca nie ma tego "klik" które odblokowywało możliwość zmiany biegu.
Proszę pomóżcie - czy ktoś wie co mogło się stać? Czytałam trochę forum i już wiem ze jak się da samochód do mechanika to albo się wypłaci dużo pieniedzy i bez gwarancji że bedzie działać albo wogóle nie uda się niczego zrobić. Niestety dodatkowo mój mąż nie zna się wogóle na samochodach i rozłożył tylko ręce mówić .. się popsuło.
Z góry dziękuje.
alicja_22222@interia.pl jest offline   Odpowiedź z Cytatem