Cytat:
|
Oszczędzam zawsze tam, gdzie można. Nie widzę w tym nic złego, tym bardziej, że pieniążki te zarabiam dość ciężko. Nie ma powodu IMHO płacić za coś z czego raczej nie skorzystam. Wg testów ADAC Hankooki ustępują tym droższym w żużyciu paliwa (ważne) i bieżnika (mniej ważne), Uniroyale tylko w prowadzeniu na lodzie. Raczej nie wykorzystam możliwości Continentala czy GY.
Będę bardzo wdzięczny za opinie vide Wind
|
W takim razie lepiej zainteresuj się Nokianami WRG2 - na Focus Klub Polska bardzo je chwalą, to sensowna opona średniej klasy. Nie wiem, co rozumiesz przez "wykorzystanie" możliwości Continentala lub GY - to nie są opony wyścigowe, tylko porządne opony na różnorodne warunki. Jazda po mieście wcale nie oznacza, że nie trafisz na warunki ekstremalne - np. w tym roku u mnie w Gliwicach na drogach było gorzej niż w górach. Wszędzie nieodśnieżone, wiele ulic zasypanych i nawet nierozjeżdżonych.
Cytat:
|
Cytat:
Te KLEBERY średnie. Bardzo głośne, prowadzenie takie sobie a na śniegu wyraźnie ustępują "dobrym" zimówkom.
Nie zaglądam nikomu do kieszeni i nie o to pytam (bez obrazy).
Proszę o opinie dot. felg stalowych jw.
|
Nie chciałem Ciebie obrazić i zaglądać Tobie do kieszeni, ale opony to naprawdę ważna sprawa - tak naprawdę stykasz się z jezdnią tylko tymi 4 kawałkami góry, w dodatku na powierzchni kartki A4. IMO nie ma co oszczędzać.
A z tym rozstawem śrub w felgach stalowych zagięliście mnie. Ja mam 5x108, chyba, że jvc zamówił rok temu inaczej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , w co wątpię.
Osobiście wybrałem stalówki, ponieważ u mnie pod domem krawężniki układał ze 30 lat temu jakiś miły pijany pan i niestety potrafią zrobić krzywdę feldze. Obetrze się -naście razy i nie wiem, jak aluminium bez powłoki zabezpieczającej w kilku miejscach zniesie sól, solankę, śnieg itp.