View Single Post
Stary 22-10-2010, 08:37   #286
dizel

Domyślnie Odp: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przelewowa

Cytat:
Napisał mkaminski100 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tej czesci wtryskiwacza nie trzeba myc. Nic w niej nie ma oprocz 2 kanalow i elektromagnesu.
Uwazaj czym czyscisz, bo jezeli preparat jest na wodzie to moze skorodowac wnetrznosci wtrysku.
a więc tak do mycia kupiłem środek o nazwie cleanser (izopropanol dostępny na allegro)
dziękuję za odpowiedź ale w takim razie jeszcze jedno czy coś zaszkodzi elektrodzie jak ją umyję. wiem że nadgorliwość gorsza od faszyzmy ale zawsze może coś.
A tak nawiasem to rozmawiałem z mechanikiem i jego kilkoma klientami odnośnie kodowania wtrysków po regeneracji i byli zdziwieni tym co mówię.
hitem w tym wypadku jest gość który zregenerował wtryski do forda w jednej z firm wkręcił do auta i zrobił już ponad 100 tyś. kilometrów bez kodowania. auto pracuje według jego opinii super.
więc o co chodzi tak naprawdę z tym kodowaniem sam już nie wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem