View Single Post
Stary 23-10-2010, 09:54   #7
arturklim281
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: mondeo ciężko pali na zimnym silniku nawet po wymianie świec i akumulatora.

Więc tak olej wymieniłem dzień przed wymianą świec czyli 21.10.2010 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. akumulator ma może z 2 miesiące więc odpada. Filtr powietrza nie był wymieniany(ale jest ok) oraz filtr paliwa, ale filtr paliwa mam zamiar dzisiaj wymienić. Rozrusznik wydaje się być dobry przy odpalaniu zakopci czarnym dymkiem. Teraz jeszcze odpala za pierwszym razem, ale ciężko mu to idzie "klekocze" bardzo głośno jakby miało się coś "urwać" po chwili obroty się uspokajają i jest normalnie cichutki i normalne obroty. Poprzednio byłem pewny , że to akumulator bo gdy postał może z 3 dni nawet nie zakręcił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wymieniłem i niby było ok. Tylko ten dymek zaczął puszczać, ale zaczęło się troszkę robić zimniej i problemy z odpalaniem znów się pojawiły. Może to problem z wtryskami???No, ale gdyby wtryski były nie takie to by cały czas nie odpalał jak trzeba, a na ciepłym chodzi i odpala super.... Po prostu nie mam już pomysłu o co biega... Co o tym sądzicie??? Jeszcze takie pytanie: czy może być tak, że świece za krótko grzeją i dlatego nie odpala za dobrze??
arturklim281 jest offline   Odpowiedź z Cytatem