View Single Post
Stary 24-10-2010, 20:25   #276
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał davidovv Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mam prawie taki sam problem jechałem i przy predkosci około60km/h auto straciło moc i zaczeła mrugac komtrolka swiec zarowych po dojechaniu do domu auto odpaliłem wjechałem do garazu i to było ostatni raz jak odpalił dzwoniłem do mechanika powiedział ze mam wymienic filtr paliwa przyjechac do niego (powiedział ze po wymianie odpali) zastanawiam sie czy kupic jakies kable do diagnostyki i zrobic to samemu czy jechac do warsztatu jesli zna ktos dobry interfejs ktory warto kupic to poprosze o link do strony na allegro jest tego pełne ale czy warto kupowac. nadmieniam ze auto jest z 2002 roku i ma przejechane 80tyś silnik 110konny diesel przez szybki test na liczniku DTC pokazuje mi NONE czyli ze wszystko ok
Cytat:
Napisał davidovv Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wyskakuje mi błąd j005 gosc powiedział ze to mogł pasek rozrządu przeskoczyc o 1 ząbek jest tez problem z cisnieniem na 2 tłoku i czujnik położenia wału do wymiany od czego mam zacząć naprawe czy przez ten czujnik moze mi nie odpalac nie mam pojecia co on zrobi i jakimi programami ale pokazao mu takie rzeczy:
1/ czekaj na wejsciu cisnienia kont: zakres
2/ cylinder 2 przekroj dopuszczonej stuk.
co to moze oznaczać.
Najpierw sprawdź czujniki: położenia wałka rozrządu i wału korbowego.

PS. Jesteś pewien swojego przebiegu??